heading

Costa del Sol Øst

Denne regionen, kjent som Axarquía, har foreløpig ikke blitt like kjent og populær blant turister som den vestlige delen av Costa del Sol, dog kanskje med unntak av Nerja og Torrox, som stadig flere skandinaver får øynene opp for. Her går livet sin vante gang for spanjolene, både for fastboende, besøkende og feriegjester, og alle de koselige stedene langs kysten fra Málaga by til Nerja er befriende tomme for skilt og menyer på engelsk eller tysk. Det er ingen «english breakfast» å få på de fleste stedene her, men den tradisjonelle tapaskulturen lever så absolutt i beste velgående.

Prisnivået på boliger i denne regionen er generelt lavere enn på Costa del Sol vest, og det er også rimeligere å spise ute på mange av de populære restaurantene langs strendene. Området egner seg spesielt godt for dem som søker en typisk rolig spansk atmosfære og omgivelser, samtidig som man aldri er langt unna Málaga og alle byens tilbud. Fra Málaga Lufthavn tar det ca. 25 minutter å kjøre til den første byen på Costa del Sol Øst, Rincón de la Victoria, og til Nerja tar det ca. 45 minutter med bil.  

Stedene langs kysten øst for Málaga har ikke sett den samme graden av utbygging som på Costa del Sol vest, men dette er i endring og det er nå også en rekke nye boligprosjekter tilgjengelig for dem som søker etter en feriebolig som møter dagens krav til boligstandard.

Nedenfor følger en kort beskrivelse av noen av de viktigste og mest populære stedene langs Costa del Sol øst, men det er en lang rekke med små og koselige steder langs hele kysten, hvor man kan finne sitt eget lille paradis.

Rincón de la Victoria

Den første byen man kommer til på Costa del Sol etter Málaga by, og et populært bosted for spanjoler som vil ha nærhet til Málaga by og kanskje til og med pendler til og fra jobb der, da det kun dreier seg om ca. 15 minutters kjøring med bil fra sentrum. Byen har nesten 50.000 innbyggere, og er også meget populær som feriested for spanjoler, noe man særlig merker om sommeren. Det er fremdeles god plass på den ca. 8 km lange bystranden som Rincón de la Victoria deler med neste småby, La Cala del Moral, men overalt er det spansk som gjelder, og det er ikke mange utenlandske turister å se. Rincón er en aktiv by også om vinteren takket være den fastboende spanske befolkningen, og byen er stor nok til at man får dekket alle sine behov for shopping og underholdning.   

Vélez-Málaga

Den største byen i denne regionen med sine omtrentlige 80.000 innbyggere, og selv om den er beliggende i innlandet er det ikke langt ned til kysten og strendene. Det er en typisk spansk by, og alle som bor langs Costa del Sol øst vil før eller siden avlegge byen et besøk, ikke minst fordi det største shoppingsenteret på denne siden av Málaga befinner seg nettopp her, like ved motorveien A-7. Dog er selve byen, som ligger et stykke opp fra motorveien på motsatt side, også verdt et besøk.

Torre del Mar

Direkte sør for Vélez-Málaga, og som byen med Europas lengste strandlinje, finner man Torre del Mar. I likhet med de andre byene langs Costa del Sol øst er dette også en typisk spansk by, med hovedsakelig spanske innbyggere og mange spanske ferierende i sommermånedene. Torre del Mar er strengt tatt ikke en stor by, men den har allikevel et visst storby-preg, og her finner man alt man trenger lokalt.

Torrox Costa

Noen kilometer sør for landsbyen Torrox Pueblo finner man Torrox Costa, et område som er i utvikling og som mange utlendinger nå har begynt å oppdage. Torrox Costa har en flott strand med en fin promenade som har et godt utvalg av restauranter, kafeer og barer. Det er ikke et stort sted – kommunen, inkludert Torrox Pueblo, har knappe 17.000 innbyggere – men det er stort nok til at man finner det man trenger lokalt, og de fleste med feriebolig i området stortrives nettopp her.

Nerja

Utvilsomt den aller mest kjente og populære byen langs Costa del Sol øst, og et nydelig sted. Nerja er travel i høysesongen, og kan i løpet av sommermånedene minne om mange av stedene vest for Málaga by. Allikevel har Nerja i stor grad lykkes med å beholde sin opprinnelige sjarm, og med sine hvitkalkede hus, nydelige strender, klippeformasjoner og krystallklart vann finner man her de beste stedene langs Costa del Sol for snorkling, dykking, kajakk og kano-padling. Nerja er populært blant skandinaver, og du kan lese mer om stedet her. (link til eksisterende side)

Oppdag andre områder